У тіней теж є кольори,
Своє забарвлення, відтінки.
Десь більш темніші до пори,--
Сховати ниточки-стежинки.
Десь зовсім чорні взагалі,--
Секрет надійно схоронити;
Відмінності великі і малі,
Щоб тіні між собою розрізнити.
Під вечір світлі півтони
Окраску лагідну втрачають,
Й тоді потьмарені клини
Міцної гущі набирають.
А вийде місяць повнолиций,
Довгасті тіні стануть в ряд.
Комусь у цей момент насниться
Планет навколишніх парад.
Усе відбиток має свій,
Окремо кожна тінь принадна.
Розглянусь: лиш в душі чужій
Пітьма напрочуд непроглядна.