В Шляху Чумацькому сьогодні
Стрілець проснувся, наче лотос –
Відважний і гарячий Кротос –
Сіяють зорі благородні.
Із них – одна твоя, Іринко!
Та, найясніша від усіх,
Від неї – як дзвіночок сміх,
І врода чиста, без хмаринки.
І мудрість, й гідність неземна,
Бажання до небес злітати,
Щоб гідною небес тих стати –
Не кожен про це диво зна.
Вогонь і мир – душа та ймення...
Красуня, вроджена в порі,
Коли лист золотом в дворі,
Важливих місій то знамення.
Тож, з уродинами, Іринко!
Бажаю сили із небес,
У долю – казки і чудес
І теплої, завжди, перинки.
Хай квітне Дух в душі, зростає
У Матінки під Омофором!
(Щоб в прощу вибралися скоро).
Нехай Господь благословляє!
Ірусю, я тебе вітаю!
27 листопада 2020
(с)Валентина Гуменюк