Зазирає в двері Щурик,
Впав уже свинячий мурик .
Знов нове у нас правління –
Зодіаку це веління.
Рік завершила свій Свинка –
Щур припер сталеву спинку.
Бачить він чужі провали
Та реакцію «коали»,
Вчинені Свинею дії,
Здійснені надії, мрії
Та відзнаку працьовитим –
Їм подарувала свити.
Що чекати від Щура?
В нього мозок – не діра,
Тож базікати не треба,
Бо у справах лиш потреба.
І активність, і старанність,
Хитрість для Щура – як даність.
Цього разу буде білим
Із сталевим лиш відливом.
З ним не варто жартувати,
Краще власне пильнувати.
Для всіх знаків є сюрпризи,
Не влаштовуйте капризи.
Рік успішніший, багатший
Подарує Щурик радше.
Він не сірий, не буденний,
Інтелект включіть щоденно.
Пам’ятайте про роботу,
Про порядність і турботу.
Свинство Щурик не сприймає
І за нього покарає!
Думайте над кожним словом –
Не любитель Щур полови.
Не для нього мішура,
У Щура більш тонка гра.
Він приходить до нас в січні,
Бережіть святині вічні.
Білий колір – фаворитний.
Пам’ятайте, Щурик – спритний.
Не впрягайтесь у підступне,
Бо відплата – невідступна.
Зустрічайте, знаки всі
Пацюка в усій красі!
Зодіаку цикл почне –
Знов дванадцять літ мине,
Лиш бажаю, щоб в добрі,
Мирі, ясності зорі!
22 грудня 2019
(с) Валентина Гуменюк