* Велика річка тече тихо, розумна людина не підвищує голос.
* Одна крапля обману псує океан довіри.
* Поступки говорять більше, ніж слова.
* Мовчання - це кращий спосіб уникнути скандалу.
* Потрібні слова в потрібнім місці можуть змінити життя.
* Дружити можна з багатьма, довіряти - окремим, вірити - лише собі.
* Бідним бути не соромно, соромно - не працювати.
* На свіжий цвіт і бджола сідає, а зів"ялий обминає.
* Краще годувати, як поминати.
* І погана слава має крила.
* Слава не поляже, а про себе розкаже.
* Наша слава - Українська держава.
* Добра слава лежить, а погана біжить.
* На воротях слава не висить.
* Зрадники славу кинули під лаву.
* У декого ганебної слави повні халяви.
* Не шукай долі, а шукай волі.
* Нема гіршої долі, як жити в неволі.
* Людина без волі, як кінь на припоні.
* Без волі плачу доволі.
* Або волю захищати, або дома не бувати.
* Де немає волі, там не буває й долі.
* Краще стоячи вмерти, чим сидячи жити в неволі.
* Яка воля, така й доля.
* Буває й на волі плачу доволі.
* Вільному воля, а спасеному рай.
* За народ і волю віддамо життя і долю.