І знову право нас хвилює, сила слова
Закону сила лиш тримає нас в руках
Величний Рим подарував свідомість
Без його права прийшов би світу крах
Публічне право як завжди доцільне
І зможе захистить державні інститути
Живемо ми в країні де правосвідомість
Спираючись на Рим пробуєм збагнути
Хтось скаже, що це тільки оптимізм
Не виправдано вірити у силу права
Що це лише моральний імператив
Але ми слудуєм історії і підберем слова
Ми запозичили лиш краще для держави
Для кожного доцільність і культура
А правотворчість і філософія античні
Покажуть Україні, що міцна структура
Ми слідуєм законності, приватне право
Ратифікуємо в національну всю систему
І відобразимо самі античну Римську суть
Невідворотно вирішимо правову дилему
Сімейне право, спадкове й договірне
Вже Україна з Римом мов переплелися
Фінансове, адміністративне й поліцейське
Право в одне сучасне право вже злилися
Ми створимо свою систему права нову
Зруйнуєм нігілізм, що існував роками
Античне і сучасне об’єднаємо, в основу
Поклавши право Риму створене віками
15.09.2020 (Яресько Я.М).