ГРИГОРІЇВ, ІВАНІВ, ВАСИЛІВ
Вітаю з іменинами сердечно!
Сьогодні свято Трьох Святителів –
Христову віру в світ несли статечно.
Отці жили в четвертому столітті,
Ієрархи Церкви, мудрі вчителі –
Нікейського Собору довголіття
Та віри чистої святі хранителі.
У спадок залишили нам догмати
Про Трійцю, Євхаристію Святу,
Про Божество Христове і стигмати,
Літургію, як сонце, золоту.
Колони Церкви світової і основ,
Найревніші апостоли Святого Духа:
Святий Василій, Григорій Богослов,
Іван Золотоустий відкрили очі й вуха -
Врятує душі лиш Господь Любов.
Наповнить Світлом душі Свята Трійця
Отець Небесний, Син і Дух Святий.
Сьогодні ми вдивляємося в лиця,
Що все це описали – трьох святих.
Вони світильниками стали Церкви,
Відкрили людям таїну життя.
Нехай у муках довелось померти,
Зате небесне в них серцебиття.
12 лютого 2021
(с) Валентина Гуменюк