Боляче?
Гадаєш, боляче, коли серце «розбите»?
Гадаєш, боляче кулаком у обличчя?
Чи може мізинцем об кутик ударитись?
Або як з коханою в злобі посваритесь?
Боляче?
Гадаєш, ти знаєш, про що говорити?
Гадаєш, ти болю відчув усі колорити?
Гадаєш, що пройдеш і змиришся з цим?
І скажеш, що ти вже давно пережив?
Боляче…
Ні ти не знаєш, як же насправді буває.
Коли на шмаття‘ все нутро розриває.
Коли твій народ у ярмо запрягають.
І воля святая одвічно в болоті втопає.
Боляче…
Дивитись, як воїни наші мужньо крокують.
І знати, що може сьогодні востаннє почують
Слова про кохання, про віру і щиру надію,
Та виду печалі гіркої подати не сміють.
Боляче…
Бо завтра, можливо, прийдеться вмирати.
Бо завтра, можливо, востаннє світанок стрічати.
І зовсім не страшно під лютим свинцевим дощем,
А просто боляче, коли Неньку хоронять живцем…