Якби бігти могла – то побігла б,
Якщо б крила мала то знялася б увись!
Й хоч хвороба стиснула все тіло
Але я все ж думками літати учусь.
І нехай я не зможу в цім світі
Поблукати просторами житніх полів -
Я думками до моря буду летіти,
До безкраїх горизонтів і берегів.
І нехай це лиш мрія, фантазія -
Все одно ,хоч і терплячи біль
Буду мужньою, не здамся я,
Поможи витерпіти все, Боже мій!
до 150 -річчя з дня народження
Лесі Українки
(світлина з інтернету)