Хоч всі навчалися потроху,
Потрібно й далі нам читати,
Щоб вірну по життю дорогу
Крізь лабіринти відшукати.
Не тільки класиків читайте,
Увагу й іншим приділяйте -
Хоч усе те, що ми читаємо,
Розгубимо, чи десь втрачаємо...
Усі наші знання зникають,
Минуле слабко уявляють:
Сьогодні мода тут керує,
На ніч що ящик пропонує.
Лишень деякі зуміли
Сенс в хаосі угадати:
Зрозуміть загрози й цілі,
Далі щось передбачати...
Якийсь у всьому сенс,
Невидима є суть...
Завмерти лиш на мить,
За обрій зазирнуть...
Але якщо десь суть
Не спромоглися взнати -
Так після нас знайдуть,
Нащадкам щоб читати...
(з російської) 5/3/2021