Життя сьогодні, мов випадковість, гра,
В поезію потрапляють без рими слова
Душа людська, мов висушений степ
Репер популярніший, ніж поет.
Людству сьогодні не важливий сюжет,
Аби у телевізорі був розважальний контент,
Щоб етери чимось заповнені були,
Бо без розваг самотні і нудні вечори.
Кохання сьогодні змінило сенс,
Частіше стали говорити про секс.
Всі певно звикли читати красиві слова,
Але не п’яніють від цього думки у головах.
Мода сьогодні набула новий зміст
Модним в мистецтві став абстракціоніст,
Словом змінився докорінно цей світ
Зруйновано все на друзки, створено новий міф.
Всі рівні в можливостях: брутал і естет,
До всього є доступ у мережі інтернет.
Естет шукає у Гуглі генератори рим,
Брутал щось інше шукає, хай шукає Бог з ним.
Сьогодні вирує життя навіть у підземеллях
Люди біжать хто куди, в мегаполісах ритм шалений
До платформи миттєво прибувають вагони метро,
Мабуть у захваті був би поет-футурист Семенко.
Космос жадає освоїти людство уже,
Бо на планеті Земля все навколо знайоме й просте.
Мільярди вкладає в успішний проєкт Ілон Маск,
З метою якнайшвидше колонізувати Марс.
Людина незмінна, змінні числа в календарі
Впевнений, що не змінився від зародку світ,
Лиш мінявся в словах порядок і зміст,
Хтось відходить у вічність,
хтось скрізь призму часу пробіг.
Життя сьогодні, мов випадковість, гра
Можливо, то форма свободи така
Які будуть наслідки судити вже не мені,
Наступним поколінням, що житимуть на Землі.
14.03.2021