Що сталося з тобою, мила весно?
В тумани замаілась, наче в осінь,
Дощами виграєш собі воскресло,
Не личить так хворіть... не личить зовсім.
У ранках плачеш - у громах зомлівши,
Веселками заплівши блискавиці,
Розрадь собі, метеликом зумівши
Упасти в трави, на нестиглі шовковиці.
Це не твоє - із вітром вести битву,
Зігрій його, приспи на пелюсточках,
Прошепочи свою рясну молитву,
Омий росою на солодких паросточках.
Що сталося з тобою, люба весно?
Не личить же хворіть... не личить зовсім,
В тобі танцюють всі дощі воскресло,
В тумани впавши, наче в сиву осінь...
#лесяутрисковоробець