Прощай. Не озирайся.Озирнись!!!
(ВАСИЛЬ СТУС)
Прощай не озирайся і не клич
Я тобі меч і дощ і ніч
Я зітканий з твоїх облич
Із мрій і поривань твоїх
Я - сніг
Холодним бути міг та став гарячим
Фальшивим був мій холод значить
Прощай не озирайся забувай
Виходь із мене іншого шукай
В якомусь новім добрім дивнім світі
Де ще в ціні жіночі сіті
Бо я зрікаюсь твоїх зваб
Я лжепатрицій - кровний раб
Прощай не озирайся утікай
Виходь із ночі і у день пірнай
Переверни мене немов ключа у дверях
Я - символ тайної вечері
Де відбулася зрада і омана
Як добре те що ти втекла з туману
Як гоже те що ти тепер щаслива
Моя одвічна вереснева зливо
Прощай не озирайся...
Озирнись
ти завжди Верх
А я одвічно
Низ
* В обрамленні використана робота Девіна Леонарді " Двоє друзів на березі"
7.05.2021