Під вибухи, під постріли, рик двигунів пройшли
Від батьківщини шлях тернистий до рейхстагу
Любов до рідних до землі своєї крізь роки несли
Підтвердили не раз вони в боях свою відвагу
Завзяття побратимів залишилось у воїнів в серцях
І біль за павших в битвах давало гнів і нові сили
Бо помста на душі вела вперед і сум на їхній лицях
Перемагать не дивлячись на страх потрібно, розуміли
І день за днем ішли вперед, і знов весна міняла зиму
Товаришів все менше залишалося стоять в строю
І знову новий шлях, чекали перемогу ще незриму
Душа вогнем горіла все, а пам’ять залишилась в бою
Не легко так давалась кожна перемога на фронтах
Загиблих десятки тисяч віддали життя на вічно
Закарбувались в пам'яті їх душі і сум звучить в піснях
Святкуєм перемогу знову над фашизмом ми трагічно
Заради щастя рідних і близьких, свободу взяли зброю
Відважно так боролись і так тяжко перемогу здобули
За взвод і роту, батальйон і полк стояли у бою горою
Життя своє бійців мільйони на гранітні плити віддали
Вшануємо ще раз відвагу ветеранів наших віковічну
Ми квіти принесемо в пам’ять їм до вічного вогню
Не дивлячись на час ми пам’ятаєм перемогу вічно
Їх вклад в життя нове, сміливість їх, міцну броню
День перемоги, день пам'яті, це ще і день скорботи
І сивина на скронях ветеранів, святковий їх мундир
Нагадують, що принесли танкісти, моряки й пілоти
Надію на життя, надію на майбутнє і на вічний мир
09.05.2021 (Яресько Я.М).