|
*****
Хрещатик зірвано з людьми —
НКВеДе-шніки старались
І як би фальшем
Все не прикривались,
А свідки є...
Жорстокість ця
Не має прощення
І хай весь світ про це
Все знає,
Бо
Комуністична партія —
Зараза,
Що не вмирає,..
Як хтось старається,
З москви,
Їх оббілити і затерти
Їх звірства
Геноциду,..
Де й Голодомору
Жертви —
Жертви невинні
України
Були більмом
На оці
В правді,
Як сини
Стояли в смерті
Захисту
До Волі,
Щоб жили
Народи України,
Що не схилились
Лихій Долі
І не склонили голови...
Хто відповість
За тих невинних,
Що в своїх домах
Зірвали пси при відступі
І впав Хрещатик
В горі ?
Де правда,
Що скривають
Про війну,
Яку програли
Комуністи ?
Немає страху
Й виросли сини,
Що захистом стоять
Проти москви —
Проти неситих орд
Кремля
На українських землях
ЛуганДону й сходу,
Де ллється кров,
Як тих невинних
На Хрещатику
Людей,
Що вийшли на Майдан
І гинули від снайперів
Спецназу ФСБ
Знову і знову,
А фальш лилася
Й правди закривала мить,
Бо ненаситна кліка
Із дияволським лицем,
У масці звіра 666,
Стала понову
На знищення
Святого —
І світ мовчить,..
Заціпило прислужникам,
Щоби Європа
Пізнала нового диктатора
Голодомору,
Коли збіситься стадо
Москалів
І терористи будуть
Із кремля
Зривати мирних жителів
З будинками,
Як в 1941
Хрещатик,
Щоби у злобі
Москаля
Брехнею
Згинула
Земля,
Росія
І толерантна вся Європа...
----------------------------------------------
21.08.2015; Paris (M° 05)
==========================================================
У 1963 році КДБ видала для публікації невелику Довідку КДБ СРСР при Раді міністрів УРСР
«Про диверсійно-розвідувальної діяльності групи підпільників р. Києва під керівництвом I. Д.Кудрi».
В ній значилися імена осіб, якi доклали руку до вибухів на Хрещатику.
Треба зазначити, що енкаведисти закладали міни грунтовно, виважено, задовго до взяття Києва німцями.
І ці міни мали систему активації, яка дозволяла підривати їх вибірково і в намічений час.
Закладка мін дійсно відбувалася по ночах — за місяць-півтора до вибухів.
Те, що при вибухах загинуло втричі більше киян, ніж німців, органи безпеки не хвилювало.
Адже за радянських понять: люди, які залишилися на окупованій території, — «не патріоти, а значить і не... люди».
===============================
https://uamodna.com/articles/hreschatyk/
===============================
ID:
915407
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 30.05.2021 23:02:25
© дата внесення змiн: 31.05.2021 20:40:44
автор: Катинський Орест
Вкажіть причину вашої скарги
|