Літо вийшло з-під контролю...
— Решту залишіть собі!..
Відпущу його без болю
В цій кумедній боротьбі...
Упіймати кілька тижнів,
Упіймати кілька днів...
Дальнє літо — осінь ближня,
Перемкну вже, як зумів...
Пересіяне крізь сито,
Йде кудись, та як нове!..
Воскресає диво-літо,
У літа́х моїх пливе...
Тільки я вже інший трішки,
— Є вже літ і є вже зим...
Проведу, пройдемось пішки
Чемно попрощаюсь з ним.