Все віддай, щоб здобути освіту. Таке писане правило. Світ, світло, освіта. Що ліпше — бути освіченим чи бути просвітленим? Мабуть, десь лінії цих слів перетинаються. Освіченість — це зусилля, положені на вівтар навчання. Просвітленість — це реалізована віра у неможливе. По-іншому, наука й релігія, фізика й практики духовні. Освіта — то ґід по житті, консультант. Ліпше черствий хлібець при лампочці, ніж смаколик у темноті. Освічену людину видно по мові, чути по справі. Освіта облагороджує.