***
«Я можу зрозуміти і... ні..!»
*** *** ***
Розворушили
Люди -- своїм контролем,
Якби повинно це
Бути, завжди,
В демократичнім
Суспільстві --
Осине гніздо
Казнокрадців,
Злодіїв,
Паразитів,
Олігархів..,
Які нічого не робили,
Але...
За рік-два стали
Багатими
Та знаними злодіями,
Що диктують
Політику владі,
Яка їх прикриває --
В їх злочинних діях
Бо..
Я можу зрозуміти
Тих -- хто дійсно працює
Та дбає на благо
Народу
І платить податки,
Будує школи,
Лікарні,
Спортивні заклади,
Чи культурні..,
Але..,
Ну ніяк не можу
Зрозуміти
Та прийняти тих,
Хто краде гроші
В народу України
Та вкладає їх
В ресурси і банки
За кордоном,
Де офшорні рахунки
І несплачені податки
Віднімають можливості
Простих громадян
Жити --
В нашій Україні
З її абсолютним даром
Творчості та сили
І...
Бути такою бідною,
Що напрошується
Думка, --
Чи не вороги
Всі ці багачі наші,
Які нічого не роблять
Для своїх громадян
Доброго --
В цьому нелегкому часі
Життя,
Бо...
Бідний, чи багатий --
Пам'ятай :
Ти українець (!!!)
І мусиш дбати
За свого співвідчизника
Та дітей Батьківщини,
Що є наше
Майбутнє..,
Бо інакше -- ми всі,
Будемо вам --
Багатим,
Кровні
ВАШІ
Вороги,
Яких просто
Вчергове, якось,
Перевішаємо
І викорінимо до ноги,
Бо..,
Якщо господар
Не кормить помічника
Свого --
Той швидко здохне
І користі не буде
Ні для кого...
--------------------------------------------
27.11.2021; Paris (A / a)
=======================
(!!!)
"Я ще можу зрозуміти кожного бідного голодного, що краде щось
з малого для своїх дітей, чи для себе.., але ніяк не можу зрозуміти
тих багатих злодіїв, що мають незлічені та шалені кошти і... знову
обкрадають бідних, яких заставляють ризикувати достойністю і
йти красти хліб, щоби якось вижити..."
-------------------------------
(Автор -- "Роздуми про суть життя та систему влади")
=======================