Нині, коли серцевина НТП — WWW, нащадки й адепти древньогрецького демосу адаптовуються до найактуальнішого способу реалізації державної влади. Загалом це — e-урядування. Кожен громадянин може з допомогою найновіших комунікаційних засобів і технологій долучитись до пансуспільних рішень і дій. Інтернет глобалізовує, інтернаціоналізовує, а в межах юрисдикції законів окремої країни оптимізовує ініціативу й частку кожного, хто неаристократ. Теперішня демократія відрізняється від колишньої настільки, наскільки тепер відрізняється від колись.