РІЗДВЯНА МІСТЕРІЯ
В зимову ніч свята Марія
дитя в стаєнці сповила'.
Світила зірка на Месію
торкнулась променем чола.
І зачинилася безодня,
і янголів зачувся спів.
Така була воля Господня
щоб світ спасти від зла й гріхів.
Як шовк стелилася дорога,
узявши щедрії дари,
щоб привітати Сина Бога
три царії до нього йшли.
А він ще спав, мале дитятко
всміхавсь до пастушків крізь сон
і гріло диханням ягнятко
із сіна вистелений трон.
Прийшов до людства із спасіннням,
й тоді не знав він ще про те,
що дерево з міцним корінням
уже на хрест йому росте.
Іще не знав він, що дорога
з каміння буде й будяків,
і що Іуда Сина Бога
продасть за тридцять срібняків.