Ґоббс, хтозна, недвозначно зазначав: людина людині — вовк. Міжлюдські взаємини він охарактеризував такою фігурою. Вовки люблять чистоту. Хм, до чого це я? Війна дурна, якщо дурна. Не Лао-Цзи, щоб повчати, як мистецьки воювати. Зрештою, все в цьому світі не тільки має свою ціну, а й коштує грошей. "Україна в огні". Політико-дипломатичний, несиловий варіант. Ще можна приплести християнське милосердя. Моя позиція: війна — то організм, організація.