Про захист батьківщини і всіх її кордонів
Збереження традицій, і звичаїв в віках
Підтримку честі й величі могутніх батальйонів
І службу в збройних силах, ти мріяв лише в снах
Життя летить мов куля, і навіть не встигаєш
Привести все до тями,- бо час уже прийшов
В реальність твої мрії, тепер ти повертаєш
Момент цей довгожданний для себе віднайшов
І ось тепер стоїщ в строю, і гордістю палаєш
Що захисник близьких і рідних ти своїх
Тепер вкраїну нашу, не в снах оберігаєш
Ніхто не зрозуміє всіх почуттів твоїх
В очах батьків змужнів ти,- форму одягнувши
Всім людям доказав, що не хлопчак вже ти
Дорослий чоловік, бо хто в строю стоявши
Відчизну захища, той зможе все пройти
Це не легка дорога, але пройти потрібно
Відчути силу зброї і мужній колектив
Щоб страху у очах не було більше видно
Прийшовши в армію колись, ти на завжди ожив
Для тебе ця крахна,- натхнення і життя
Бо віриш у майбутнє, і це ти розумієш
Продовжуєш традиції і віхи,- це буття
Тепер по справжньому здобуту велич поважаєш
Знайшов себе пройшовши шлях тернистий
Змінив багато мрій, переконання, почуття
Тепер ти став сміливий, вільний і відважний
Бо збройні сили України дали тобі життя...
6.04.2006 (Яресько Я.М).