23.02.22
Невдовзі забубня́віє весна,
Й лелійно-зніжено спитає зиму
Чи досхочу насні́жилась вона,
Й вінково-красно уплететься в риму..
13.03.22
Не дочекавшись явлення весни
Тужливо звістка неньці засурмила,
Що вже калина й соняхи* зійшли,
І цвітом маків* землю кров зросила..
Про сум то все символіка й єднання,
Так провесню судилося прийти..:
Тривога, час воєнний і повстання,
Конвой гуманітарний, блокпости..
Стрічки́ тероборони — не вінка,
Й не соловей — а зброя живо «грає»,
"Повітряна тривога — в укриття!",
Не хлібом нарід ворога стрічає..
Корабль русский сміло вже послали,
В полоні не́друг, підігнув хвости,
У бомбосховках ми життя сховали,
На ЗСУ надія, Бога й молитви́!
*як символізм національно-визвольної війни,
любові до Батьківщини, пам'яті Героїв..
Прочитала таку фразу, типу "скоро розпочнеться місяць, який ніколи й не закінчувався" (лютий)
але і весна забубнявіє відносно скоро (аж не віриться) (реально не віриться..)
(мало того, що війна, ще й відчуваю себе на років так 108 ))) і ніби "застрягла" у зимі із "споконвіків" (може то через війну якраз..)
А щодо Вашого 2 абзацу - то це вже конспірологія (не все нам дано знати, не все зрозуміємо..), ну і, певно, кримінальна відповідальність з боку влади (не хочу вникати), ну і ще багато приводів для роздумів та аналізів (наприклад, хто кого "розводить", і чому так).. а вони (роздуми, аналізи) зараз - без сенсу..( (тяжко зітхнула-видихнула..)