Ви, нащадки незламних січових козаків,
гайдамацьких родів, волелюбного люду країни!
Наша ненька-Вкраїна гуртує відважних синів —
щоб ніхто не посмів із країни зробити руїну!
Все було... і таке вже було... і не раз.
Пригадайте хоч знищений вщент легендарний Батурин;
українських борців проти іродів, хворих на сказ,
хто червоне знамено підняв на смертях і тортурах.
Ось вони знову тут, звіром рвуться до хат,
не чекайте від зграй навіжених нічого людського.
Закарбуйте: нас зараз вбиває російський солдат,
і у нього залізний наказ: «Не жаліти нікого».
Хтось ще вірить, що так вони йдуть визволять?
Хтось ще хоче під ті прапори із курчам двоголовим?
Саме час... і по білій хустині теж будуть стрілять,
та в добірнім зерні завжди знайдеться жменя полови.
Наші лицарі ДУХУ, ви мужні й стійкі,
в ланцюжках ДНК, в ваших генах гарячої крові
ВІРНІСТЬ, ВОЛЯ й СВОБОДА, не просто слова пломінкі —
Тестаменти* народу незламні, святі і прозорі.
Всі гуртом, як один, підіймаємо стяг!
Грайте, сурми козацькі, литаври, ззивайте до бою!
Ми — народ України! Ми будемо жити в віках!
Буде зріти колосся і небо іскріть синявою.
Таня СВІТЛА
18.03.2022 р.
*Тестаменти – заповіти.