За волю, за свободу за майбутнє йдем
У новий бій на ворога, щоб захистити
Державу, для нащадків зброєю куєм
В крові бажання, в українців вільно жити
Боротися за свою долю та життя дітей
Щоб не прийшлось ставати на коліна
А вільним з гордістю стоять серед людей
Пишатись що держава наша - Україна
В серцях загартувався наших дух свободи
Віками здобували свою волю у війні
Долали всі що доля нам давала перешкоди
І боронились так, що складені були пісні
Із кожним новим ранком більше сили
У бій іти, щоб знищить наших окупантів
Віками москалів козаки у бою крушили
Лиш перемога нас чека, - без варіантів
Боронимо кордони, кожен день готові
За дім, сім’ю, свободу, віру проливати
Кров українці у бою, відіб’ємо раптові
Атаки ворогів так, щоби хотіли всі втікати
Народ, що вільним спати ліг сьогодні
Захоче вільним встати зранку знову
Не вірить серце їх - обману, пропаганді
Ми вибираєм вільну Україну козакову
І синьо-жовтий знов замайорить над нами
Це прапор віри нашої у щастя і майбутнє
Під музику звучить свободи гімн, словами
Він прославляє сильне військо і могутнє
20.03.2022 (Яресько Я.М).