(Гомоніла Україна,
Довго гомоніла,
Довго, довго кров степами
Текла-червоніла.
І день і ніч, гвалт, гармати;
Земля стогне, гнеться...
Все йде, все минає...
/Т. Г. Шевченко,
Гайдамаки/. )
В пів-неба хмари,
Дніпр синіє,
На сонці Оболонь блистить.
Північний міст,
SkyMall біліє,
Трамвай Троєщиною мчить!
Весни-красни плин, гаю шерех,
Хай вітер, холод і мороз...
Який яскравий лівий берег -
Тут з нами радується Бог!
Широкий простір, ясні далі
І чисті, сині небеса...
Тут Кобзареєвих скрижалей
Відчутна сила і краса.
Де річки плин,
гаї збігають,
Масив на сонечку блистить...
Мій рідний край тепер палає...
Та Україна буде жить!
23.02.2022