Минає місяць блокади і навали окупантів
Жорстокості яку не бачили ніколи у житті
Хотіли за три дні скорить, під бій курантів
Пішли в серце країни рашисти в забутті
Вони ніколи ще не бачили незламну віру
Людину вільну, сильну народжену в свободі
Фашистів нація лякає що хоче лише миру
Їх танки зупиняти іде із прапором в ході
І хочуть вони вбити незламність українську
У мріях окупантів лиш знищить все живе
Не зрозуміти оркам нашу віру християнську
Та мрія в перемогу весь біль переживе
І день за днем лунають постіли в повітрі
Під вибухи встаємо й лягаємо ми спати
В дитячій кольоровій все життя палітрі
Та спокій будоражать знов танки і гармати
Незламний дух проснувся і ми ідемо в бій
Безжалісно боротись будем за свободу
А армія тривожно кружля немовби рій
І ворога знешкоджує народу в насолоду
Козаки боронили долю віками і незламно
Стояли на сторожі нащадки щоб жили
В свободі могли діти купатись повсякденно
І пам’ятали, що ніколи нас не підвели
А місяць вже минув, і воля в серці нашім
Цвіте, підігріває на помсту нашу кров
Орду ми переможемо всю в бою відкритім
Всі будем вільно жити без гніту і оков
24.03.2022 (Яресько Я.М).