Так довго тягнеться і розрива усе майбутнє
Хвилина пам’яті за тих кого нема в живих
За тих кого серцебиття в цей час відсутнє
Кого не буде з нами, на вічно стук затих
За мирне небо так молились довго українці
Щоб новий з перемоги розпочався день
Так боляче лишитись після всього наодинці
А в голові лунають все слова про мир пісень
Хвилина за хвилиною знов пролітають мимо
Працює артилерія, під вибухи слова летять
Мольби за мир і за життя так невмолимо
А повз все свищуть кулі, підло дзеленчать
Так в спокої нам хочеться прожити дні
Які проходять, линуть у минуле як один
Говорять діти зранку про думки свої сумні
Війна створила в душах море порожнин
Так хочеться скоріше дух відчути у свободі
Підняти голову і в небі бачити лише птахів
Дощам радіти, снігові та сонячній погоді
Не просипатись від приснились, що жахів
За мирне небо, за свободу і за всю родину
Лунають подумки молитви кожен день
І згадуєм про рідних кожну мить, хвилину
Бо так лякають нас картини без здійснень
Ще трохи і почують нас усі на білім світі
Кінець прийде війни якого ми чекали всі
Хай душі розірвали наші і серця у скруті
Але серця здержали міць у нашім голосі
20.04.2022 (Яресько Я.М).