Не збирай, матусю, маки...
бо живим прийде синок!..
Квітка ця – печалі знаки!
Не плети собі вінок...
Згодом бу’де перемога!
Доля знайде і тебе!
Ти відчуєш силу Бога!
Щастя стрінеш до небес!
Посміхнеться син твій ніжно...
сльози витре рукавом...
скаже: - Матінко, я вижив!
Мир прийшов до нас з добром...
Скаже, що усі печалі
зникли, як війни вогонь!..
Ворог відійшов подалі!
Горе зникло, наче сон...
- Все тепер в нас добре, мамо!..
Вільний знову рідний край!
Доля в нас міцна, як камінь!..
Жити в спокої пора...
* * *
Не збирай, матусю, квіти ...
Ти надійся... прийде син!
Незабаром... скрипне хвіртка...
обійматимеся з ним!..
11.05.2022 р.
Фото з інету.