Скажіть ще, що Тао Юаньмін не мав хисту до римування.
Боюся висловити крамольну думку, що у давньокитайській поезії краса і глибокий зміст ієрогліфа значив більше, ніж рими. Китайська мова - потік рим.
Мої вправи - це спроби уявити, що міг би написати український Тао Юаньмін, якби в ті часи не займався випалюванням горщиків, викопуванням корінців і комбінування їх у горщиках. Наша поезія того часу - це рисочки і завитки на глиняних горщиках і відсутність потреби не те що у римованому слові, а навіть потреби записати якісь свої думки хоча б клинописом на глиняних табличках.
Так що Артур Вейлі значно точніше переклавТао Юаньміна, ніж я. І теж без довершеної краси ієрогліфа. Ми зовсім інші, навіть близько не китайці.