В Ягільниці при долині
Старий храм стоїть й донині,
Він намолений віками
Перше з дерева руками
Майстри клали цю твердиню,
Щоб приборкати гординю,
Людей привести до Бога
Там де праведна дорога.
Лянцкоронські камінь клали,
Герб величний вмонтували,
Вкарбувалися події
Внебовзяттям Свят. Марії
Нарекли, щоб люди мали
Й Діву Пресвяту благали
Про життя у благодаті
Й ду́шами були багаті
На тій землі, що зродила,
Де мати дитя сповила
На щасливі, світлі днини
Гідні не раба - ЛЮДИНИ!
Загартований вітрами
Але й досі він із нами
Ягільниці Божий Храм,
Що вселяє віру нам
У щось світле і високе,
Джерело душ надглибоке...
20.08.2022 р.