У нашому непростому світі життєву ходу забезпечують мрії. Не зрозуміло до кінця, звідки вони: земні чи позаземні. Якщо не звідси, то, мабуть, існує інший світ, де мрії можуть реалізовуватись. Якщо ж звідси, від цього світу, то вони, просто кажучи, як знеболювальні для того, хто страждає. Фактично, мрія на те й мрія, щоб не здійснюватись. "Здійсненна мрія" - абсурд. І цьому абсурду лишається бути серед листівкових, ювілейних привітань: "нехай справджуються твої мрії!" Непростий світ, непроста роль непростих мрій. Вони - і рушій проґресу. Тільки "просвітлені", "народжені згори", ті, хто пройшли і Крим, і Рим, аскети-мрійники на 98% скажуть: світ мрій існує насправді.