Я бачу Рільке вийшов погуляти.
Це так було чудово. Тільки нині
Упала тінь на сонячний годинник.
Чи зможе вона вітру нагадати
Що тінь упала дещо запізніло?
"Хто був бездомним дому не надбає," -
Так Рільке каже конику.
Маленький коник,
Мерщій вставай, читай, пиши листи предовгі
й блукай схвильовано, бо листя облітає.
Ron Padgett AUTUMNS DAY
Rilke walks toward a dime. I saw.
It was very great. But now
His shadow is fast upon the sundials.
How then can the winds remind
The shadows it is late?
"Who has no home cannot build now,"
said Rilke to a grasshopper.
Little grasshopper,
you must waken, read, write long letters, and
wander restlessly when leaves are blown.