Зараз спокійні, хороші,
Ранки холодні, осінні,
(Айстри лілові осінні),
Сонні, погожі,
В гарному сірому небі
Бачу хвилюючий колір.
Вранці іду я до тебе
В затишно вбрані покої.
Листя й птахи на картинах,
Блідо-блакитна
Одіж, в яку нарядилась,
Біля вікна задивилась
В небо чудове осіннє,
В вазі на підвіконні
Хай будуть айстри лілові,
Айстри лілові осінні
Від Юліана Тувіма.
Julian Tuwim RANKI JESIENNE
Tylko te chłodne, pogodne,
Przewiewne ranki jesienne,
(Liliowe astry jesienne),
Senne, łagodne,
Gdy w miłym, szarym niebie
Wzrok rozczulony tonie:
Te ranki, te są dla Ciebie.
Byś w miękko wysłanym pokoju
Z liściasto-ptasią tapetą,
Bladobłękitna,
W tym właśnie dzisiejszym stroju,
Przez okno patrzała spokojnie
Na miłe niebo jesienne,
A na stoliku w wazonie
Niech będą astry liliowe,
Liliowe astry jesienneTuwim Julian