і що цей меч нині робить в твоїх руках?
і чи в планах між годуванням доньки та
іпотекою був ось цей, з перетворенням на бика?
з вириванням живої людськості, доки там
на подвір'ї двадцятиліття кується сталь:
лотерея без неї. а з нею, можливо, приз.
і сім'єю раптом стали мільйони, а ти всотав,
що від ран — як в дитинстві — не рятуватиме серпориз.
і, бач, цей меч крізь віки уже прикипів.
і тепер відривати лиш з нацією, а поки так:
побратимів знаходиш в місцях зіткнення землі й кропиви
й вигризаєш зубами з пекла свою Ітаку.