|
Помстись катам мого народу,
Всесильний Боже!..Можеш Ти...
Нехай не буде того зброду
синів самого сатани.
Хай щезнуть десь в самому пеклі...
Не дай їм прощення повік,
бо слуги зла - вони запеклі,
хай їм урветься віку лік...
Це ж треба так з людей знущатись...
потвори, нелюди, скоти...
У кого ви могли набратись
такої ненависті?...З мли,
ви з темряви на світ з'явились-
породження гієни зла,
з нечистим назавжди зріднились,
прогнивша підлая орда...
Хоч ви завжди були такими...
Та світ зуміли обдурить
грошима слизькими, гидкими,
приспати й пильність умертвить.
Тепер вмирають наші хлопці,
щоб задушити тих химер,
химери ж не жаліють злості
всім полоненим, бо не вмер
козацький дух у білім тілі...
Ох як це ж бісить душі злії,
що плоть шматують, озвірілі,
не в силі знищити дух віри...
...Мій Боже,змилуйся над нами
Ти бачиш все із висоти
Ти чуєш біль кожної мами-
дітей помилуй й захисти...
Спаси усіх, хто ще в полоні-
вкраїнських дочок і синів,
над ними розпростри долоні-
накрий, сховай їх від катів...
Не випробовуй їхню волю...
З них кожний -Твій достойний син,
що рідний дім прикрив собою,
на них нема, нема провин!..
Пробач, Михайле,милий друже,
із побратимами, пробач,
за тіло зранене й недуже,
яке звівечив так палач...
Пробачте, любі українці,
що вам цей хрест тяжкий нести...
Хай не минуть його й ординці,
хай стануть жертвами кати...
Бо їм нема, нема прощення
за звірства ці, холодний жах,
за катування нескінченні,
за біль в небесних цих очах...
Помстись за них катам народу,
Небесний Отче, поможи
навік позбутись того зброду,
лихе лихому залиши...
Наш біль торка небес луною,
Від серця йде...з його глибин-
Ми всі в боргу перед Тобою...
Верни синів до їх родин...
ID:
961547
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 01.10.2022 21:43:37
© дата внесення змiн: 02.10.2022 21:48:30
автор: Зінаїда Супрович
Вкажіть причину вашої скарги
|