Якщо світла немає у домі,
То подумати треба про те,
Що немає теж місця і втомі,
Холодильник й котел не гуде.
Посортуйте в думках свої дії,
Ви ревізію вчинкам зробіть,
Ширше двері відкрийте надії
І в житті, що є цінним, збагніть.
Там в окопах теж світла немає,
Там земля від снарядів гуде
І буденністю скука не крає,
Дощ і сніг прямо в очі паде.
Ні, немає там місця комфорту,
Там не тратять свій час на ниття,
Люди там щонайвищого ґарту,
Кожен крок їх по лезу життя.
Якщо світла немаємо з вами
Й нас не тішить оселя теплом,
Перенестися треба думками
Де добро насмерть б'ється із злом.
19.11.2022р.