дощ мрячи́ть*
дрібни́ми краплями
мов крізь сито...
час дзюрчить,
а лан під граблями...
вже аби́-то*...
ко́ци* мли
землею стелються
десь у річки –
в мить, коли
без вітру мелються
сталі звички...
дощ мрячи́ть,
вкриває ко́цами
степу плоскість...
час дзюрчить,
мандрує кльо́цами*
ле́гіт* млості...
довга ніч...
вже дме морозами
денна прірва...
звісна річ,
зігріє роздуми
в краще віра...
05.11.2020
*мрячи́ть - падає дуже дрібними краплями (про дрібний густий дощ)
*аби́-то - як-небудь
*коц - вкривало
*кльоц (діал.) - брус
*ле́гіт - легкий приємний вітерець, або те, що нагадує віяння легкого вітерця
–––––––––––––––
Картинка з інтернету
–––––––––––––––