мені б до тебе на хвилину,
хоча б на мить або на дві,
чи аж до поки я не згину
допоки не скінчились дні
допоки море не вщухає
й Нептун дірявить кораблі
твої уста – шматочок раю
на нашій спаленій землі
твої зіниці квітнуть небом
а погляд ніжний оксамит
у ньому хмари м'яким пледом
накрили серце наче щит
і ось ти знову мені снишся
у цілковитій тиші сну
а я прошу тебе: "залишся"
і знову затьмарено тону
мені б до тебе на хвилину,
хоча б на мить або на дві,
чи аж до поки я не згину
допоки не скінчились дні
14.04.2022
Стаськів М. А