Маленький янгол на кшталт циганчати
Стоїть невимушено при ме'ні,
Каже: "Дядько!
В тебе ж є!
Ти ж можеш дати!
Чому стискаєш руки в кишенях?
Дядечко, ради Бога! Тобі ж це не важко!
Я бачу - ти ж хочеш цього всередині!
Зглянься же, змилуйсь про цю бідняжку...
Дай хоч копієчку!
Це ж у твоїм володінні...
Дядечку, поможи... Їй би відкрити очі,
Плакати потім на грудях в мами чи тата.
Дядечку, дай нам трохи
маленької твої помо'чі!
Не схибить хай тепле серце й рука завзята.
Маленький янгол, на кшталт циганчати
Дивиться поглядом, повним надії...
Господи, як же таких
янголят Твоїх оминати,
Що збирають на діток, щоб тії родились живії!