Ви подивіться: очі, брови, постать!
Який козак у всій своїй красі!
Йому би жити і кохати вдосталь,
І рано босому пройтися по росі.
Йому би жінку міцно обіймати,
І сина колисати на руках,
Та змушений натомість воювати,
І спати у холодних бліндажах.
Йому б радіти кожну мить! Плекати
Свою родину і свій рідний дім!
Та змушений у полі помирати,
А мав би бути вдома і живим!
Хай зникне назавжди вража навала,
Щоб жодного не стало на землі!
Щоби нікого куля не вбивала,
Щоби спокійні в українців були сни!