З ниток брехні реальність виткана.
Суцільна лжа* сповила світ,
В якому істина загикана.
Життя облудний має цвіт.
Омана карти підтасовує,
Складає дійсність ігрову.
Та мабуть, нас той блеф влаштовує,
Бо ми продовжуємо гру.
Тяжіння до брехні уроджене –
Палає витівками ґніт.
Коли та ким воно узгоджене?
Концепт впливає, як магніт,
На байці споконвіку живиться.
У прірву, що не говори,
Прямує людство. Божа житниця
Куко́лем* вкрита догори.
Гіркі плоди – невтішні наслідки.
Сліпа свідомість наче кріт.
А як на світло чути натяки,
То очі лізуть із орбіт.
Хай часу дуже швидко плинного
Нам не піймати у сильце,
Тяжіння до буття нетлінного
Сансари смикає кільце...
Хай відчуття олжі́* хронічної
Малює хибний заповіт,
Та думка тягнеться до вічної
Краси, де квітне зорецвіт...
15.04.2019
*ЛЖА (заст.) - неправда, брехня.
*ОЛЖА́ (книжн., заст.) - брехня.
(о)лжа - давньоруське слово
*КУКІ́ЛЬ - бур'ян
–––––––––
Ілюстрація:
Олена Саппа
"Тяжіння"
–––––––––