Світять зорі з високості,
під ногами сніг рипить.
Новий рік до нас у гості –
вже дістанеться за мить!
Не такий уже і новий,
другий тиждень добіга…
То не лист тремтить кленовий
з репродукції Деґа.
То сніжинки-танцівниці
закрутили Коляду.
Зазирає у світлицю
рік старий не до ладу…
Вдруге поспіль засівання
долинає звідтіля –
вкотре із самого рання
все вітають Василя!.
Та неповною картина
нам явилася б, атож,
аби кожну Василину
не вітали ми також!
І лунають віншування
щиросердні звідусіль.
Їх приймають спозарання
Василина і Василь!
Але ми піднімем планку
і зустрінемо Меланку,
що накинула хустину
і прохає на гостину!
13.01.2023