Не той неумний, хто не знає…
Причин у тому безмір є:
один себе лише кохає,
а інший інших пізнає…
Хто повертає свої очі
туди, де краще чи п’янке,
а хтось і слухати не хоче
про те розбещення тонке…
У того кванти, теореми,
аналіз, синтез у стократ…
Не марнував часу даремно
у давнину і сам Сократ!
У цього цикли, аксіоми,
або ньютонівський біном…
Із них виходять Герци, Оми,
вони творять за томом том.
Такі упевнено дерзають,
формують людства цвіт і знать.
Не той неумний, хто не знає,
а той, хто не бажає знать!
27.01.2023