« Все можна визначити
одним поглядом...»
Аксіома
Нема кому приснитися... пітьма
укрила таємниці цього світу.
Очей, які уміли говорити
флюїдами у погляді... нема.
Задачі математики минули
і списувати їх нема кому...
літа, немов уроки, промайнули
і невідомо, – де, коли, чому?
Абсциса часу віддаляє душі
на площині земних координат
і як не є, а розуміти мушу –
минуле не вертається назад.
І як не дивно, тільки морок ночі
і сни дрімучі повертають нас
у той далекий неповторний час,
коли порозуміння очі в очі
відображають погляди урочі,
як це було, але останній раз.