До дня "Першого квітня".
Сьогодні перше квітня! Пам'ятаю, як ми шуткували один над одним в школі: підходить хтось і каже: -У тебе вся спина ззаду!
Починаєш оглядатися, що там зі спиною, не замислюючись над тим, а де ж їй бути?
Хочу привітати моїх читачів новою гуморескою:
КОРТІЛО...
Придумав хтось “Машину часу”
Сконструював все “до пуття”,
Та сам не випробував зразу,
Перш аніж втілити в життя...
Кортіло здавна нам, землянам,
Таку машину збудувать,
Щоб всупереч законам знаним
Століттями помандрувать.
Вдалося! Простір, Час згорнути
Й полинути у майбуття...
А там... дорослі діти, внуки,
Незвичне, “не таке”, життя:
Нема автобусів, ттрамваїв,
Мов річка тротуар біжить,
Я “зайцем” з нього вбік стрибаю,
І втрапив прямо в магазин!
Там – автомати із пластмаси,
Ні покупців, ні продавця,
Не видно хліба, ні ковбаски,
Ані цукерок, ні сальця.
Крок вбік – враз блимає вітрина,
Шкварчить загрозливо щось десь...
Ледь вибираюсь з магазина
Голодний злий. Хай йому грець!
Пішов до річки-тротуару,
А в магазині щось сурмить,
І рОботи когось шукають.
Втікати треба в слушну мить!
Дивлюсь, на пульті тротуара
Червона стрілочка “назад”,
“21” тиснУв зопАлу,
І вмить вернувся у свій Час.
Тепер “перекортіло”, браття,
Не хочу ні у Майбуття,
ні у Минуле. Бо найкраще
В столітті рідному життя!
03.2022 = 02.2023