У шафі старенькій, стулившись боками,
дрімають книжки́, а в них сотні історій.
Стоять, наче лицарі, мовчки, роками,
чекають на вас, читачі, як на долю.
Розкажуть вони про сміливих героїв,
про принців, драконів... Візьміть їх скоріше:
книжки від товстих до самої малої
хотять, щоб їх люди читали частіше.
Цінують книжки з давнини і донині,
усі вони повні пригод загадкових
й чекають завжди́, щоб вести́ по стежині
у світ неймовірний історій казкових.
Ілюстрація з інтернету