Рожево-перламутрові відтінки неба
Перед зіходом сонця на пора́нні*
Нагадували ніжністю мені про тебе,
Моя граційно-витончена пані.
Тендітності твоєї ізумрудні трави
У просторо́вій тиші шепотіли.
Тебе торкався наймиліший місяць Травень –
У передде́ння* пестив шовком тіло.
Парсу́нок* твій на тлі садів духмяних висне –
В пастельних фарбах тішуся тобою,
Моя понадчуттєва надвиразна дійсність,
Яку я зву завжде́нною* весною.
07.05.3023
*ПОРА́ННЯ (діал.) - рання, ранкова пора.
*ПЕРЕДДЕ́ННЯ (рідко.) - те саме, що передде́нь.
*ПАРСУ́НА, парсу́нок (розм., заст) - портрет.
ЗАВЖДЕ́ННИЙ (розм., рідко.) - який завжди буває, повторюється і т. ін.; повсякчасний.
–––––––––––––––
Картинка з інтернету
–––––––––––––––