Чоловіку до річниці смерті
Минає жадана весна,
Рясним посипаючи цвітом.
А я, мій коханий, одна,
Сльозою зажури, сповита.
І досі вирує війна,
Вогнем спопеляючи небо.
Дорога крізь терни лягла,
Але вже, мій любий, без тебе.
Кульбаби рясніють в саду,
Хизуючись жовтим нарядом.
З тобою розмову веду,
Шукаючи крихти розради.
Спиваючи трунку до дна,
У думах щомиті з тобою.
Ще в'ється стежина моя,
Але без твоєї любові.
Смарагдами сіє весна,
Відкривши бузкові парфуми.
А я, мій коханий, одна,
В натягнутих долею, струнах.
12. 0. 2023 Л. Маковей (Л. Сахмак)