гординя вбиває самість. вона руйнує структуровану ниточку між ти що мені треба і що в мене є. я людина без ідолів. мій бог – чиста вода і повітря. бо без цього ми помрем. людина, маючи заслужені і народні звання є хустинкою – шаблон і грамоти, подяки і звання. вона є кимось. бути людиною без статусу більше. більше й відповідальності, бо ти більш значущий. вчитель не той, хто вчить, а той, у кого хочуть вчитися. люди забувають про первісні речі, якими зараз не користується. людина нашого століття заблукала у тенетах інтернету, а як опиниться у запропонованих обставинах – може й помре.
людина нашого сторіччя сміється з ритуалів язичництва забуваючи, що без цієї ланки історії, її б не було.
забери з фортеці деталь і вона розіб'ється на тисячі уламків і буде шукати своє первісне я.