Я просив собі багато сил,
А життя труднощі давало,
Ще я мудрості собі просив,
Щоб вирішувати все вдало.
Я просив, щоб багатство мати,-
Життя дало м'язи для мети,
Щоб я лише міг працювати
Від світанку і до темноти.
Ще я хотів завжди літати,
А життя дало перешкоди,
Щоб я їх міг подолати
Без жодного крила свободи.
Просив кохання мені дати,
А життя давало лиш людей,
Яким я міг допомагати,
Забувши про силу пристрастей.
Врешті нічого не получив
Я з того, що у життя просив.
Але життя все ж мені далО
Все, що мені потрібно було.
Написано: 30.10.2015.
Відредаговано: 26.05.2023.